کتاب های ضد صهیونیستی منتشره شده در تونس

از زمان نکبت در سال 1948، مردم تونس در مبارزه خود برای آزادی و کرامت در کنار فلسطینی ها محکم ایستاده اند. در طول دهه 1980، تونس درهای خود را به روی مقر سازمان آزادیبخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات، که پس از اخراجش از بیروت در این کشور مستقر شد، گشود. این حمایت همچنین از طریق تظاهرات، رویدادهای فرهنگی، بیانیه‌های رسمی و کمک‌های مردمی تونس در همبستگی با فلسطین تجسم یافت. در زمینه فرهنگی، این حمایت بی‌پایان از آرمان فلسطین را می‌توان در انتشار کتاب های ضد صهیونیستی که طی سال های گذشته در تونس تألیف و منتشر شده مشاهده کرد در این گزارش به معرفی برخی از این آثار که در قالب نثر و نظم و شعر منتشر شده می پردازم

از زمان نکبت در سال 1948، مردم تونس در مبارزه خود برای آزادی و کرامت در کنار فلسطینی ها محکم ایستاده اند. در طول دهه 1980، تونس درهای خود را به روی مقر سازمان آزادیبخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات، که پس از اخراجش از بیروت در این کشور مستقر شد، گشود. این حمایت همچنین از طریق تظاهرات، رویدادهای فرهنگی، بیانیه‌های رسمی و کمک‌های مردمی تونس در همبستگی با فلسطین تجسم یافت. با روی کار آمدن رئیس جمهور قیس سعید در تونس، این موضوع به گسترش دامنه حمایت از مردم فلسطین کمک کرد، زیرا تصمیمات حاکمیتی تونس در این زمینه مهم ترین آن تلقی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به عنوان خیانت بزرگ بود. تونس به این باور رسیده است که دولت فلسطینی که قرار است تشکیل شود محدود به بخشی از سرزمین فلسطین نیست، بلکه تمام سرزمین های فلسطین تاریخی را شامل می شود و از تشکیل یک دولت در آن حمایت می کند و این کشور بر اقدس که پایتخت کشور آزاد شده فلسطین خواهد بود، حاکمیت دارد.

در زمینه فرهنگی، این حمایت بی‌پایان از آرمان فلسطین را می‌توان در انتشار کتاب های ضد صهیونیستی که طی سال های گذشته در تونس تألیف و منتشر شده مشاهده کرد در این گزارش به معرفی برخی از این آثار که در قالب نثر و نظم و شعر منتشر شده می پردازم:

  1. کتاب معامله قرن: پروژه ای برای انحلال مسئله فلسطین و فروپاشی نظام منطقه ای عربی: نوشته دکتر. عابد الزاریعی که اصالتا فلسطینی و ساکن تونس است در سال 2020 منتشر شد. این کتاب نشان دهنده تحقیقی است که داده های تاریخی، سیاسی و منطقه ای و چالش های کنونی را تعمیم می دهد و طرف های کمک کننده به "معامله پروژه قرن» و احزاب مخالف مسئله سرنوشت فلسطین با توجه به واقعیت کنونی و آینده مطرح می شود.
  2. توسعه گفتمان سیاسی در تونس نسبت به مسئله فلسطین قبل از استقلال، 1920-1955: نوشته آقای عبداللطیف الحناشی (انتشار 2016). این کتاب توسعه فعالیت‌های صهیونیست‌ها در سرزمین‌های فلسطینی را از اعلامیه بالفور تا تشکیل دولت اشغالگر رصد می‌کند. این کتاب با رصد و تحلیل گفتمان سیاسی تونس در رابطه با محتوای مسئله فلسطین، بازگویی تاریخی مسئله مادر عرب را از اولین عناصر تشکیل‌دهنده اشغال تا پس از تأسیس کشور ارائه می‌کند. با تکیه بر مطالب دقیق مربوط به توسعه فعالیت صهیونیست ها.
  3. کتاب خاطرات یک افسر امنیتی: نویسنده النوری بوشعالة این کتاب خاطرات یک مرد امنیتی تونس است که در یک دوره خاص زندگی می کرد، جایی که او داستانی را فاش کرد که موضوع فلسطین را به تونس مرتبط می کرد. تونس، تاریخ باشکوه خود و حمایت خود از آرمان فلسطین را برجسته می کند.
  4. موضوع فلسطین در اندیشه امام خمینی: نویسنده محمد صالح النیفر این اثر در سال 2017 تولید شده است. این کتاب شامل 112 صفحه است که در مجموعه مقالات ارائه شده به کمیته علمی روز جهانی بیت المقدس ارائه شده است. با ارائه بخشی از نظرات و سخنان حضرت امام خمینی.
  5. اینجا فلسطین است... صهیونیسم برهنه: اثر نویسنده و متفکر معروف حسین تریکی که در سال 2011 به زبان فرانسه منتشر شده و به عربی ترجمه شده است. در آن، نویسنده از فلسطین، سرزمین کنعان، آشکار ساختن موجودیت صهیونیستی از یک ایده به موجودیت موجود، و افشای ادعاهای تاریخی فرزندان صهیون صحبت می کند.
  6. کتاب حجاب صهیونیستی در دکترین وهابی: یکی از آثار شیخ محمدعلی کیوه این کتاب خطای فتنه وهابی در تکفیر مسلمانان را ارائه می دهد و مهم ترین مراحل و نقش های تاریخی را که جریان وهابی طی کرده است مرور می کند تا امروز، مشابه همکاری با صلیبیون منفور و صهیونیسم خیانتکار.

  1. فعالیت صهیونیسم در تونس 1897-1948 نویسنده الهادی التومی با مطالعه «مسئله یهودی» در تاریخ جوامعی که یهودیان در آن زندگی می کردند، به تحقیق در مورد ظهور جنبش صهیونیستی در تونس و مراحل آن، ضمن بالا بردن اهمیت موضوع فلسطین پرداخت.
  2. طیف اللقاء (مجموعه شعر) نویسنده نجات المزنی که در سال 2010 منتشر شد، مجموعه شعری است که بیش از 224 صفحه را در بر می گیرد که در شعر «بیت المقدس موعود» مسئله فلسطین را ارائه می دهد.
  3. سوختن در زمان نبوت (مجموعه شعر) این مجموعه در ادبیات ملی قرار می گیرد و با پایبندی به اصول وفاداری، عرب گرایی و صداقت از آرمان فلسطین حمایت می کند.
  4. ادبیات مقاومت فلسطین: شعر، رمان و تئاتر اثر دکتر فتحی اولاد بوهده، کتابی است که ادبیات مقاومت و ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن را در جهان شعر، رمان و تئاتر روشن می کند و ویژگی های پایبندی به هویت فلسطینی را ارائه می دهد.
  5. شعر بدون عنوان شاعر مونا بعزاوی، مجموعه شعری است که اهمیت موضوع فلسطین را با توجه به همدستی برخی کشورهای عربی و خیانت به عهد، مطرح می کند. این مجموعه طولانی ترین شعر معاصر در ادبیات مقاومت در جهان عرب است.
کد خبر 21498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =